Leave Your Message
*Name Cannot be empty!
* Enter product details such as size, color,materials etc. and other specific requirements to receive an accurate quote. Cannot be empty

Што е систем за ладење со кал

2024-04-08 09:30:11

Системот за ладење кал, исто така, именуван како ладилник за кал, од неговото име, можеме да разбереме дека е систем за ладење на калта за дупчење, да, тоа е точно. Овој систем е популарен и баран од клиентите од геотермалното дупчење. AIPU може да дизајнира различни структури на системот за ладење на кал според барањата на локацијата. Нашиот ладилник за кал помага да се заштитат алатките за дупчење, опремата за пренос, како и системот за контрола на цврсти материи.
IMG_20231031_093339c2y

На сегашниот пазар, постојат два типа на систем за ладење со кал, тоа е разменувач на топлина со школка и цевка и разменувач на топлина со плоча и рамка. И двата вида можеме да ги дизајнираме и произведуваме, но врз основа на повратните информации на страницата. Нашиот користен разменувач е топлина од плочи и рамки во денешно време.

Бидејќи разменувачот на топлина на плочата и рамката ги има следните предности:

lВисок пренос на топлина. Плочата и рамката HE имаат тербуленции од двете страни
lВисока термичка ефикасност
lКомпактен дизајн во споредба со школка и цевка HE
lНиска цена, бидејќи плочите се тенки
WechatIMG636ydf
lПристапност. плочата и рамката HE може лесно да се отворат за проверка и чистење
lФлексибилност. Може да се додадат дополнителни чинии
lКратко време на задржување со низок залихи на течност, затоа е добро за чувствителни на топлина или скапи течности

Дали имате тековни проекти за кои е потребен систем за ладење со кал. Само кажете ни за брзината на проток и за ладениот температурен опсег што го очекувате. ние ќе го дизајнираме специјално за вас.